Streekproductenplein

Verdieping 3 & 4

Een heuse marktplaats waar onze torenpartners op bepaalde dagen microproducties draaien. Hier kun je workshops volgen en ontdekken hoe verschillende producten gemaakt worden.

Goed om te weten

Binnenkort kunnen we meer informatie geven over het streekproductenplein. Heb je interesse om torenpartner te worden of een workshop te geven over jouw streekproduct? Klik dan op onderstaande button.

Duurzaamheid kweek je bij Zwamburg

Onze torenpartner én buurman Zwamburg kweekt sinds 2015 eetbare paddestoelen op reststromen van Limburg.  Koffiedrab is een lokale reststroom die massaal wordt weggegooid maar nog ontzettend veel organische waarde heeft. Zwamburg kan hieruit een gezonde, smaakvolle en eiwitrijke oesterzwam produceren. Hiervoor passen zij de Blauwe Economie toe. Dat wil zeggen lokale grondstoffen, lokale afzet, geen afval creëren en samenwerken. Zo is Zwamburg ontstaan, Zwammen kweken in Limburg.

Zwamburg is lid van de Nederlandse Oesterzwammen vereniging en VIHB geregistreerd voor het ophalen van koffiedrab. Daarnaast is Zwamburg een Erkend leerbedrijf voor verschillende opleidingen in voeding, teelt en duurzaamheid.

Binnenkort start Zwamburg met de workshop Oesterzwammen kweken en kun je hier meer informatie vinden over de proeverijtjes op het streekproductenplein.

Op het Streekproductenplein worden onze leveranciers met hun streekproducten op een voetstuk geplaatst.

Toppers van Talentino

Onze torenpartner Talentino runt een bakkerij met en door Talenten met een lichte psychiatrische en/of verstandelijke beperking. Zij bakken ambachtelijke vlaaien en (spelt)broden waardoor zij de kans krijgen hun eigen talenten uit te oefenen.  Uiteraard wordt er gewerkt met producten uit de regio, zo komt het vers seizoensfruit voor op de vlaaien van leveranciers uit de buurt.

Binnenkort start Talentino met de workshop vlaaien bakken en kun je hier meer informatie daarover vinden.

De Auw Stoof

Torenpartner en Limburgse chef-kok Rogé Offermans stopt zijn culinaire passie in potjes. Proef zijn smaakvolle creaties gemaakt van producten uit de streek.
Een culinair begrip in Limburg: De Auw Stoof in Schimmert. Voor zijn delicatessenzaak De Auw Stoof vult hij heel wat weckpotjes met zijn creatieve recepturen.

Het creëren van een perfecte, uitgebalanceerde smaak is voor hem een grote passie die hij telkens vastlegt in zijn ingemaakte delicatessen. Hij wil de oorspronkelijke smaken van fruit en groenten behouden door ze te wecken. Bij De Auw Stoof wordt er alleen gewerkt met producten van topkwaliteit uit de streek.

De producten van De Auw Stoof zijn van de allerhoogste kwaliteit en daarom zijn ze zowel geliefd bij de gepassioneerde thuiskok als in de professionele horecakeuken.

Activiteiten en arrangementen

Onderstaande activiteiten en arrangementen hebben betrekking  op deze verdieping.

Rondleiding

Een rondleiding van circa 1,5 uur met ontvangst in het Smaaktheater incl. presentatie over De Reusch, quiz, proeverij bier, wijn of FRISCH en een bezoek aan het Euregionaal Uitzichtpunt met panoramaterras.
Nu boeken