Brouwerij

Verdieping 5

Beerbroewerie De Reusch

Een eigen brouwerij. Dat was een langgekoesterde droom van onze horeca-ondernemers van het eerste uur André en Anne-Marie Köppen. En niet zomaar een brouwerij…

Beerbroewerie De Reusch is de hoogstgelegen energieneutrale brouwerij van Nederland! In deze microbrouwerij brouwen we ons eigen bier van Limburgse grondstoffen binnen een straal van 60 kilometer: tot zo ver kun je namelijk kijken als je bovenop het puntje van de toren staat. Waarom brouwgerst en andere ingrediënten importeren van ver, terwijl je het net zo goed uit de buurt kunt halen of zelf kunt maken? Binnen de zichtgrens vind je talloze boeren, ambachtelijke producenten, fruittelers en wijnmakers waar we alle ingrediënten en producten vandaan kunnen halen. En dat scheelt! Het is niet alleen duurzamer, maar zo support je ook de lokale economie.

Verdieping 5

FRISCH brouwerij

In Limburg bestonden vroeger tientallen frisdrank brouwerijen. Hier werd fris gebrouwen op basis van water en toegevoegde suikers. Dat moest anders kunnen! In onze duurzame brouwerij brouwen we dan ook niet alleen bier, maar ook frisdrank: onze eigen FRISCH!

Een natuurlijk drankje voor en dóór kids; we hebben namelijk de stichting Foodkids opgericht. Foodkids is een concept waarbij kinderen een vierkante meter grond ter beschikking krijgen waarop ze zelf groente of fruit gaan telen, dit gaan plukken en zélf gaan persen en vullen tot een flesje Frisch. Een prachtig educatief project waar ook scholen bij betrokken worden. Mail ons voor meer informatie! Verandering naar een nieuwe duurzame wereld van eten en drinken kan per slot van rekening het beste beginnen bij onze kinderen!

Een duurzaam horeca concept met
uitsluitend Limburgse ingrediënten
zodat economie en ecologie hand in hand gaan.

Activiteiten en arrangementen

Onderstaande activiteiten en arrangementen hebben betrekking  op deze verdieping.

Rondleiding

Een rondleiding van circa 1,5 uur met ontvangst in het Smaaktheater incl. presentatie over De Reusch, quiz, proeverij bier, wijn of FRISCH en een bezoek aan het Euregionaal Uitzichtpunt met panoramaterras.
Nu boeken

Arrangement ‘Brouw je eigen bier’

Ben jij een echte bierliefhebber? Ga als “brouwmeester” aan de slag en brouw je eigen bier in de hoogstgelegen energie neutrale brouwerij van Nederland.
Nu boeken