4D Smaaktheater

Verdieping 6

Een uniek 4D smaaktheater waar niet alleen je smaakpapillen worden betoverd. Hier worden presentaties gegeven met de coolste technieken.

In het kort

Een auditorium met 90 zitplaatsen waarin we je meenemen in een beleving over het verleden en heden van het Limburgse streekproduct. Dit beleef je in 4 dimensies met gebruikmaking van beeld, geluid, smaak en reuk.
Het Smaaktheater zet zo streekproducten alsook regionale producenten op de kaart. Je kunt het Smaaktheater bezoeken tijdens een rondleiding.

Ook is het theater te huur voor bedrijfspresentaties (vanaf 375 euro per tijdsblok in combinatie met een vergaderarrangement) en is het de locatie van de Masterclass van HelloPaul.

4D beleving

In het Smaaktheater presenteren we tijdens de rondleiding het verleden en het heden van het Limburgse streekproduct. In de mijntijd hebben de inwoners van Limburg via buitenlandse mijnwerkers kennisgemaakt met andere eetculturen.  Onder andere Italiaanse pasta en Griekse feta deden zo hun intrede. Twee mijnwerkers nemen je mee op reis door het verleden van Limburg met beelden over de tijd van Karel de Grote, het Romeinse verleden, de Via Belgica en staatsmijn Emma waarna we de transitie naar de huidige tijd maken met onze streekproducenten.

Het smaaktheater is de grote favoriet bij
het Kids Team van De Reusch

Van watervat naar theater

Het Smaaktheater is gerealiseerd en ingericht in het voormalige watervat van de watertoren. Met 1,1 miljoen liter water in het vat op 35 meter hoogte, zorgde de watertoren voor de watervoorraad met een waterdruk van 3,5 bar waar menige Zuidlimburger in het verleden van gedronken heeft.

Mogelijk gemaakt door een subsidie van LEADER en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Activiteiten en arrangementen

Onderstaande activiteiten en arrangementen hebben betrekking  op deze verdieping.

Diner Special

Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je onze Diner Special boeken. Beleef waar De Reusch voor staat; Met een ontvangst op de rooftop incl. amuse en mousserende wijn, de belevingsfilm in het 4D-smaaktheater en een 4-gangen verrassingsmenu in het restaurant op verdieping 1.
Nu boeken

Rondleiding

Een rondleiding van circa 1,5 uur met ontvangst in het Smaaktheater incl. presentatie over De Reusch, quiz, proeverij bier, wijn of FRISCH en een bezoek aan het Euregionaal Uitzichtpunt met panoramaterras.
Nu boeken