IBA OPEN WEEKEND 23 en 24 april

Fascinerende lichtprojecties, een indrukwekkende geluidshow, bijzondere kunst en heerlijke tapas uit de streek. Allemaal in één weekend te beleven Bij de Reusch In Schimmert. Op 23 en 24 april vindt door heel Parkstad het IBA Open Weekend plaats met maar liefst drie evenementen bij IBA’s sleutelproject De Reusch.

OPEN AIR EXPERIENCE
Wil je op een bijzondere manier kennismaken met De Reusch, kom dan op 23 en 24 april langs tijdens het IBA OpenWeekend met als hoogtepunt -letterlijk en figuurlijk- een spectaculaire licht- en geluidshow op zaterdagavond 23 april. Zodra het donker wordt, start de Open Air Experience vanaf de parkeerplaats bij De Reusch met projecties op de toren over het verleden, de transformatie en de toekomt. De show start ieder half uur tot ca. 23.30 uur en is gratis te bezoeken. Maak de beleving compleet met een zelfgebrouwen (IBA) streekbiertje, flesje Frisch en een lekker streekhapje, allemaal buiten op de parkeerplaats.

Wil je de watertoren ook van binnen bewonderen dan zijn er twee andere events die een bezoekje meer dan waard zijn: Het kunstproject “Rondje Watertoren” en de T(r)apastocht.

Rondje Watertoren
De 14e editie alweer van de Kunstroute Rondje Watertoren! Op zondag 24 april laten 74 enthousiaste kunstenaars jegenieten van schilderijen, beelden, keramiek, sieraden en nog veel meer. De kunstroute gaat langs 45 locaties inSchimmert met de Reusch als stralend middelpunt. Meer informatie op www.rondjewatertoren.nl.

T(r)apastocht
Zowel op zaterdag 23 april als op zondag 24 april is De Reusch geopend van 10 tot 17 uur. Bezoekers kunnen voor € 7,50deelnemen aan een heuse t(r)apastocht door de toren. Via de wenteltrap ga je langs alle verdiepingen om te genietenvan lekkere kleine tapas van Torenpartners Talentino, Zwamburg en de Auw stoof, een proefglaasje Frisch en natuurlijkeen prachtig uitzicht.

Ben je mindervalide, dan mag je ook de lift gebruiken! We verwachten een grote aanloop, dus we adviseren de t(r)apastocht, een regulier bezoek of andere arrangementen vooraf te reserveren.

Programma in het kort

23 april
* IBA Open Weekend: geopend tussen 10 en 17 uur / primeur T(r)apastocht (€ 7,50)
* vanaf intreden duisternis tot ca. 23.30 uur Open Air Experience (gratis)

24 april
* IBA Open Weekend: geopend tussen 10 en 17 uur / primeur T(r)apastocht (€ 7,50)
* 14e editie Rondje Watertoren (vrije gift)