De Limburger: “Duurzaamheidsprijs voor Reusch van Schimmert”

Op de foto: Winnaar Nico Eurelings, geflankeerd door Gijs van Lokeren (l) namens Elevatorhuis en Jeroen Schreurs (r) namens Oldschool Hotel. Foto: ©NML / Maarten Mooiman, Bron: cultureelerfgoed.nl

 

Lees verder..

De Reusch neemt afscheid van exploitant

De directie van De Reusch in Schimmert neemt afscheid van de huidige exploitant. Beide partijen zijn het niet eens geworden over het te voeren exploitatiebeleid van deze monumentale Limburgse watertoren. Het uitblijven van een goede exploitatie leidde tot een financieel onhoudbare situatie. De Reusch is dan ook een kort geding gestart om de overeenkomst met de huidige exploitant te beëindigen.

Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed: Watertoren De Reusch wint OMD Duurzaamheidsprijs

De winnaar van de Open Monumentendag Duurzaamheidsprijs 2022 is bekend: Watertoren De Reusch uit Schimmert. Het Oldschool Hotel in Winterswijk is tweede geworden en het Elevatorhuis in Rotterdam derde. Het zijn alle drie inspirerende voorbeelden van verduurzaamde monumenten.

De Limburger: “Eigenaar: Watertoren steekt uit boven andere kandidaten duurzaamheidsprijs”

Gaat watertoren De Reusch van Schimmert aan de haal met de Groene Sleutel? Als het aan eigenaar Nico Eurelings ligt kan de duurzaamheidsprijs hem moeilijk ontgaan.