In de media

Restauratiefonds over De Reusch

Een monument moet worden beleefd en het verhaal moet worden doorverteld. Zo blijven monumenten springlevend! Daar maakt het Restauratiefonds zich elke dag weer sterk voor. Accountmanager Remco Vos van het fonds komt op de mooiste en meest bijzondere locaties in Nederland. “Zo’n combinatie van passie, kennis en ondernemerschap kom ik zelden tegen.”

Duurzame brouwerijen in Schimmert en Gulpen

Een duurzaam gebrouwen glas bier op tafel, dat is een goed verhaal. Maar heeft duurzaam ook smaak? Zeker, ontdekten de brouwmeesters van de Gulpener Bierbrouwerij in Gulpen. Directeur Jan-Paul Rutten legt uit hoe het kan. “De smaak van ongemoute granen en oergranen, dat is wat onze bierdrinkers gaan proeven.”

Watertorenprijs 2021

Nederlandse Watertoren Stichting besluit unaniem: DE REUSCH WINT WATERTORENPRIJS 2021 De schitterende watertoren van Schimmert wordt door de Nederlandse Watertoren Stichting gewaardeerd wordt als één van de 10 meest waardevolle torens van ons land, het is dan ook een rijksmonument.

De Reusch: duurzame focus op streekproducten

Hij is letterlijk een reus, de 94 jaar oude watertoren De Reusch aan de rand van Schimmert. Een imposant en stoer bouwwerk tussen de Limburgse heuvels. In deze charmante kolos bieden ondernemers Anne-Marie en André Köppen beleving op zeven verdiepingen.

Nicolette van Dam op bezoek

Voor het vakantieboek "Nederland heeft alles", gingen Bas Smit en Nicolette van Dam op zoek naar de meest leuke en mooie locaties van Nederland. En uiteraard kwamen ze ook langs De Reusch. Het boek is te koop in onze shop op de begane grond.

De Limburger: De Reusch tilt alles naar een hoger niveau

De Reusch is ontwaakt. De voormalige watertoren, een landmark voordat deze benaming aan een brein ontsproot, sluimerde lange tijd. Maar de gigant is tot leven gekomen en de regio zal dat merken.

L1: De Reusch opent zijn deuren

De watertoren van Schimmert is opnieuw in gebruik genomen. Precies 94 jaar na de opening in 1927 krijgt de bekende Reus van Schimmert een nieuwe bestemming. Schimmert en omstreken zijn sinds de jaren 30 natuurlijk nogal veranderd, maar de watertoren staat nog.

ZNWS: De Reusch officieel geopend

Na een gefaseerde uitrol van het dynamische concept, met onder meer een 4d-smaaktheater, restaurant, proeflokaal en een microbrouwerij is de Reusch in Schimmert woensdagmiddag officieel geopend.

Sjömmert van Vleddig!

Als een eerbetoon aan het Zuid-Limburgse dorp Schimmert (Sjömmert) gemaakt wordt, dan kom je niet om Schimmertenaar Guido Frissen heen. De heren van Vleddig en Schintaler frontman Guido namen dit nummer over Sjömmert op ter gelegenheid van de (her)opening van De Reusch
Menu