In de media

De Reusch neemt afscheid van exploitant

De directie van De Reusch in Schimmert neemt afscheid van de huidige exploitant. Beide partijen zijn het niet eens geworden over het te voeren exploitatiebeleid van deze monumentale Limburgse watertoren. Het uitblijven van een goede exploitatie leidde tot een financieel onhoudbare situatie. De Reusch is dan ook een kort geding gestart om de overeenkomst met de huidige exploitant te beëindigen.

Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed: Watertoren De Reusch wint OMD Duurzaamheidsprijs

De winnaar van de Open Monumentendag Duurzaamheidsprijs 2022 is bekend: Watertoren De Reusch uit Schimmert. Het Oldschool Hotel in Winterswijk is tweede geworden en het Elevatorhuis in Rotterdam derde. Het zijn alle drie inspirerende voorbeelden van verduurzaamde monumenten.

De Limburger: “Duurzaamheidsprijs voor Reusch van Schimmert”

Eigenaar Nico Eurelings kreeg de duurzaamheidsprijs van Open Monumentendag voor het verduurzamen van het monument op 8 september. "Duurzaamheid is tot in de laatste details doorgevoerd" volgens Susan Lammers, directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

De Limburger: “Eigenaar: Watertoren steekt uit boven andere kandidaten duurzaamheidsprijs”

Gaat watertoren De Reusch van Schimmert aan de haal met de Groene Sleutel? Als het aan eigenaar Nico Eurelings ligt kan de duurzaamheidsprijs hem moeilijk ontgaan.

Restauratiefonds over De Reusch

Een monument moet worden beleefd en het verhaal moet worden doorverteld. Zo blijven monumenten springlevend! Daar maakt het Restauratiefonds zich elke dag weer sterk voor. Accountmanager Remco Vos van het fonds komt op de mooiste en meest bijzondere locaties in Nederland. “Zo’n combinatie van passie, kennis en ondernemerschap kom ik zelden tegen.”

Duurzame brouwerijen in Schimmert en Gulpen

Een duurzaam gebrouwen glas bier op tafel, dat is een goed verhaal. Maar heeft duurzaam ook smaak? Zeker, ontdekten de brouwmeesters van de Gulpener Bierbrouwerij in Gulpen. Directeur Jan-Paul Rutten legt uit hoe het kan. “De smaak van ongemoute granen en oergranen, dat is wat onze bierdrinkers gaan proeven.”

Watertorenprijs 2021

Nederlandse Watertoren Stichting besluit unaniem: DE REUSCH WINT WATERTORENPRIJS 2021
De schitterende watertoren van Schimmert wordt door de Nederlandse Watertoren Stichting gewaardeerd wordt als één van de 10 meest waardevolle torens van ons land, het is dan ook een rijksmonument.

De Reusch: duurzame focus op streekproducten

Hij is letterlijk een reus, de 94 jaar oude watertoren De Reusch aan de rand van Schimmert. Een imposant en stoer bouwwerk tussen de Limburgse heuvels. In deze charmante kolos bieden ondernemers Anne-Marie en André Köppen beleving op zeven verdiepingen.

Nicolette van Dam op bezoek

Voor het vakantieboek "Nederland heeft alles", gingen Bas Smit en Nicolette van Dam op zoek naar de meest leuke en mooie locaties van Nederland. En uiteraard kwamen ze ook langs De Reusch. Het boek is te koop in onze shop op de begane grond.